Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zdeněk Žíkovecký

10. 2. 2012 17:25
Nevolte kandidáty politických stran

>V minulých parlamentních volbách se občané pokusili „vyměnit politiky“ a v nečekané míře uspěli. A je snad dnes politická kultura lepší? ...  o kandidátech jednotlivých stran stejně rozhodnou zákulisní jednání,

Kroužkování nepomohlo, protože se stejně pouze volilo mezi kandidáty vzešlými z vnitrostranického výběru.

Proto je třeba volit nikoliv osoby kandidované politickými stranami, ale někoho kandidujícího na základě sesbíraných podpisů občanů.

> jak utopit stovky milionů korun ze státní pokladny

Kdyby se na zadní stranu volebních lístků natiskly komerční reklamy, tak by to mohlo být zadarmo.

0 0
možnosti

Ajetak

10. 2. 2012 14:31
Stejně můžete argumentovat i na ostatní volby

tj. jak říkáte, že minulé volby nic lepšího nepřinesly, páč ti nahoře si to stejně ošéfují po svém - volby teda zrušíme a ušetří se. Tohle znechucené odevzdání, kdy lidé jen nadávají a nic nedělají, nám moc nepomůže. Obecně více přímé demokracie má svá úskalí ale taky nabízí lidem větší vliv, angažovanost a tím i následně větší přehled o tom, co se děje.

0 0
možnosti

honzahoff

10. 2. 2012 12:18
Poslední odstavec

Na občana je to asi tak 65 korun. To já za tu zábavnou činnost - dvojnásobnou návštěvu volební místnosti - rád dám, za to dneska není ani lístek na Slavii. A kromě toho, členství ve volební komisi mi dá šanci si příjemným způsobem přivydělat několikanásobek. Jinak si myslím, že z přímé volby vypadne v průměru stejně problémový kandidát, jako z té nepřímé. Ale aspoň nebudou rozhodovat igelitky s milióny a kulky v obálce.

0 0
možnosti

Gašpo_3

10. 2. 2012 11:39
Načo toľko písmen na tak nepodstatnú udalosť?

;-D

Stamilióny sú smiešne proti tomu čo sa stratí v korupcii. Ľudia si zaslúžia aspoň malú i obmedzenú možnosť zvoliť si reprezentanta. Ak si vyberú hlupáka, bude to ich voľba. Prezident má u nás príliš malé právomoci aby ste hľadal v jeho postave riziká pre ďaľší vývoj.

Akú dáva záruku oproti priamej voľbe stranícke hlasovanie a kšeftovanie? Fakt si myslíte, že naša samozvaná šľachta je výber z tej inteligentnejšej časti národa? Fakt si to myslíte?

:-P

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS