Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

O Českého krále se nejednalo - S rakouskem jsme byli spojeni osobou panovníka a nekorunovací se jednalo o šlapání po tradicích českého království, pokud král nepřísahá zemi, nemusí země držet přísahu jemu.

Jinak při obvyklých řečech o symbolice korunovace, si prosím zjistěte kolik krve se prolilo v bojích v rámci říše římské mezi rody, kde hlavní nárok na císařský titul byla právě korunovace. Král vládne z boží milosti a je prvním služebníkem státu, nejedná se o diktátora, ale v monarchistickém pojetí skutečně o službu vlády nad zemí, tradice je přitom vším. Nekorunovace králů v minulosti měly většinou vážné důvody, chybějící koruna v rukou vzdorokrále, tradiční katedrála mimo dosah (Cáchy), válka, ale vždy kdykoliv k tomu byla příležitost se korunovace konala následně. Habsburkové jí odmítli programově tudíž nešlo o české krále.

A upřímě nejvíc mne baví monarchisté, pro které je korunovace, tedy tradiční smlouva vládce se zemí, ve své podstatě nejkonzervativnější takřka magický obřad, nepodstatná symbolická záležitost;-)

0 2
možnosti
JK

snad to byl rozumný a slušný člověk, a život, byť krátký, si stojí za to potom připomenout; dějiny jasně ukazují, že vláda absolutismu či diktatury může být v některých okamžicích národa výborným řešením - pokud je diktátor silná osobnost s vizí a vůlí národu pomoci vzhůru; ale totéž je tragédií, když vládne slaboch, nebo dokonce blázen; a že jich na trůnech bylo;

0 0
možnosti
Foto

dobře a karma za připomenutí...až na poznámku....blaho českého národa neměl na srdci nikdy žádný Habsburk

0 6
možnosti
Foto

Dobře že jste připomněl!R^

1 0
možnosti
ZH

Kdy byla korunovace na českého krále ?

0 1
možnosti
MK

Korunovace je akt symbolický

2 0
možnosti
Foto

Neslavné jsou osudy některých parazitů.

1 3
možnosti
PS

Císař Karel I. byl vyjimecna osobnost. Dekuji za pripominku. Nejsem si ale jisty, ze blahosloveneho lze pokladat za svetce. Svaty by byl az po kanonizaci, otazkou je jestli svaty a svetec jsou synonyma.

4 0
možnosti
MK

Ano byl. Blahoslavený je předstupeň svatého. Takže za světce je možné jej pokládat.

2 0
možnosti
MK

Děkuji za připomínku. R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3842x
Blog na iDnes.cz mám už nějakých pár let, ale v poslední době píšu jen tu a tam, když se sejde nápad a trocha času, což nebývá zas tak často.
Zabývám se grafickým designem a tvorbou internetových stránek, rád fotím, kreslím a maluju. Budu rád, když se podíváte na mé internetové portfolio, případně na galerii mé tvorby na deviantArtu. Provozuji web www.angrenost.cz, zabývající se světem J. R. R. Tolkiena, včetně encyklopedie, slovníku, ilustrací, diskusního fóra a dalšího. Jsem autorem webu Promonarchii.cz, která si klade za cíl představit myšlenku monarchie jako zcela moderního systému, který může i v současnosti nabídnout mnoho předností v porovnání s republikou.
Jsem členem politické strany Koruna Česká a občanského sdružení Campamento '99