Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Velice vtipně a dobře napsanéR^R^R^R^. Doufám, že si to zeman přečte.

1 0
možnosti

Náhodou, já mám pro autora jen slova chvály. Doufám, že to dají přečíst Zemanovi, je to napsáno vtipně a pravdivě (pokud mohu při svých chabých znalostech posoudit). R^

5 0
možnosti

Tak to jsem nedočetl. Jelito má imho vydávat praskavé zvuky z pekáče, a ne zvuky podobné řeči z orgánu podobnému ústům. Rv:-P

0 7
možnosti

J87a91n 14R93á19ž

2. 6. 2015 22:37

Taková byla doba, kde se považovalo normální, že fanatici pod praporem s kalichem upalovali mnichy a barbarský ničili kulturní skvosty v klášterech, zámcích a dobytých městech. A na druhé straně jiní fanatici pod prapory s křížem upalovali i věšeli na stromy vyznavače kalicha a vyvražďovali i ženy s dětmi v obcích, kde vyznávali učení Mistra Jana.

Je to součást historie nejenom naší České, ale i součást historie křesťanské Evropy. A historie se nemá ani přikrášlovat, ani zapírat nebo pozměňovat. Což s oblibou my Češi děláme.

6 0
možnosti

Když si přečtu ty komentáře pod článkem tak mne napadá jediné - nejdiskriminovanější skupinou v Česku jsou katolíci. Proč katolictví tak nenávidíte? Co Vám udělalo? Uvědomte si, že většina postav naší historie byli katolíci a naše země stojí hlavně na katolické tradici. Je velmi smutné, že takový odkaz našich předků, jakým katolická církev bezesporu je, zavrhujete a útočíte na něj.

14 1
možnosti

Když se podíváš na "lásku" k Římu, mělo by ti dojít, že naše země na katolické tradici nestojí. To, že byli lidi katolíci, byla povinnější povinnost než docházka do pionýra, tak si dej chladivej vobklad.

1 10
možnosti

A65d50a23m 56S23t23a23v35a

2. 6. 2015 17:53

Autore, vy tu pletete pátý přes devátý!

3 7
možnosti
Foto

Upálili ho na hranici - a dlouho, předlouho trvalo než došlo k jeho očištění (Stovky let)...  A dnes?  Pilátovo  "mytí si rukou" nad jeho mučednickou smrtí  po ostudném kostnickém koncilu. A teď by si ho, i  jeho odkaz, chtěla  katolická církev málem přivlastnit. A pozdější husitské bouře? Ty byly důsledkem, nikoliv příčinou - katarze... ;-€ Nepřesvědčivé, pane autore!  A co násilná rekatolizace po Bitvě na Bílé hoře 1620 - a co všechno způsobila?  Vzpomeňme i J. A. Komenského - a všech těch exulantů, kterým byl zkonfiskován majetek a oni byli vyhnáni ze země. Pošpinit se dá snadno všechno, i památka čestného muže, a kněze,  jako byl Mistr Jan Hus. Rv

11 5
možnosti

Váš výkřik je pozoruhodně nezasvěcený. Jan Hus nebyl nijak "očištěn". Verdikt, že je kacíř (heretik), zůstává v platnosti i po přezkoumání procesu na příkaz Jana Pavla II. Zejména jeho učení o predestinaci je s katolicismem neslučitelné.

9 0
možnosti

_V kalichu je ale mešní víno ! ne becher !

5 4
možnosti

Vždy znovu a znovu mne fascinuje, jak lidé, jinak se jevící býti inteligentními, jsou schopni věřit na nesmysly jako je katolický trojbůh a eucharistii = symbolický rituální kanibalismus.

5 11
možnosti

A mě vždycky překvapuje, jak jak lidé, jinak se jevící býti inteligentními, jsou schopni zasahovat kritizovat a navážet se do jiných i do tak intimní a niterné oblasti, jakou víra bezpochyby je....

12 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS