Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bouše

20. 6. 2012 18:42
Dobře napsáno.

R^ Škoda jen, že má (již značně děravá) palice tyto informace moc dlouho nepodrží. ;-(

0 0
možnosti

Mahon Point

20. 6. 2012 18:28
Slava Jeho pamatce a

Requiem aeternam dona eis , Domine

et lux perpetua luceat eis

Requiescant in Pacem .

2 0
možnosti

Astaroth

20. 6. 2012 10:48
neskutecne barbarstvi

Povstaleckych hord. I proto je dnes Mexiko tretim svetem, zmitanym boji kartelu. A povsimnete si, jak uz tenkrat do vseho zasahovaly vyssi kruhy USA, ktere neustale jen rozsiruji zmar a zkazu. Rv

3 0
možnosti

plavuň

20. 6. 2012 9:37
Špatně to odhadl.

Myslím, že kombinace výchovou získaného přesvědčení o habsburském poslání, vlivu jeho psychotické a chorobně ambiciózní ženy a jeho vlastních ambicí a bezradnosti v životním naplnění ho vyslala do tohoto bláznivého dobrodružství.

Zřejmě byl daleko schopnější a inteligentnější osobnost, než bratr Franc Josef. Zajímalo by mě coby-kdyby ... se tak úporně nectil systém prvorozeného mužského následníka a na trůnu monarchie dostal šanci právě tento muž. Kolo dějin se mohlo točit jinak, třeba by svazek zemí Rakousko-Uherska neuhnil.... kdo ví.

Hezký článek.

0 0
možnosti

JaromírP.

20. 6. 2012 12:56
Re: Špatně to odhadl.

Též si myslím, že Maxmilián byl schopnější než Franc Josef. V té době těžko mohl předpokládat, že jej nechají na holičkách Francouzi a Američané budou podporovat jeho nepřátele.

Kdežto Franc Josef dokázal svojí neschopností prohrát i vyhrané záležitosti. Ať bitva u Solferina, nebo Hradce Králové

0 0
možnosti

Viki.1

20. 6. 2012 3:30
Bezvadný článek!

Názorná ukázka, jak "demokratům" vadí každý režim, který myslí na blaho občanů a který jim neumožňuje rozkrádat stát pod rouškou "svobody, rovnosti a bratrství"! Taktéž ukázka, že americký imperialismus stojí v samotných základech tohoto státu. Také proto dnes není Mexiko moderním vyspělým státem, ale banánovou republikou, kterou USA, stejně jako ostatní latinskoamerické státy, jen vysávají.  Velkým zadostiučiněním je dnes obrovská migrace Mexičanů do USA, které si s ní nevědí rady - tomu se mohly vyhnout, kdyby s nimi sousedil stát, kde by se lidem dařilo dobře a nemuseli z něj utíkat.

Jinak, ona už ta slavná Emerická revoluce byla patrně o něčem jiném, než co nám nalhávají dnešní učebnice. Zločinné povstání proti anglickému králi zřejmě nebylo jen kvůli daním, jak se tvrdí - spíš šlo o to, že Velký Bílý otec (král) Indiánům slíbil, že nebude zabírat další oblasti na Západě, na něž si dělali zuby noví kolonisté. Ne náhodou začalo po té jeho dobývání.

3 0
možnosti

Viki.1

20. 6. 2012 3:35
Re: Bezvadný článek!

P.S. Krásným příkladem budiž Kanada, tam se klidně s daněmi smířili, s Anglií dobře vycházeli a jaký je to dneska slušný a prosperující stát. Napadla snad Kanada někdy jiný stát? Plete se do věcí, do kterých jí nic není? Má tam nějaké velké občanské nepokoje, obrovské sociální rozdíly a ghetta, kam se po  setmění nikdo neodváží?

2 0
možnosti

iluminat

19. 6. 2012 21:22
Mexiku se dostalo stability za presidenta Porfiria Diaze,

to zazilo Mexiko veliky rozmach, Díaz stavel dalnice, prumysl, a zemedelstvi kvetlo a Mexiko vyvazelo jidlo a produkty. Nebyt revoluce, do ktere tentokrat nezasahly USA ale Nemecko, ktere povstalce zbrojilo, tak dnes Mexiko je vyspela zeme. Neni nahodou ze uz se den Revoluce to mexicane slavi jen v kalendari, ten den nedelaji ale neoslavuji. Natoz Cinco de Mayo, porazka francouzu, davno neoslavovane.

2 0
možnosti

laduk

19. 6. 2012 20:45
hm..

Vliv tohoto údobí na další vývoj v Mexiku dosud trvá a projevuje se v mexické hudbě, například hrané během koridy. Maxmilián byl totiž doprovázen i rakouskou vojenskou hudbou kterou tvořili Češi a jejich způsob hraní z 19. století v Mexiku dosud přetrvává

0 0
možnosti

iluminat

19. 6. 2012 21:16
Re: hm..

nejen ta vojenska hudba, (corrida uz neni sice v Mexiku davno popularni, jen je to pro turisty) ale dechovka a polky na severu Mexika jsou stale popularni. Taktez delaji verzi ceskych knedliku, i kdyz taky jen na severu.

0 0
možnosti

ataknevim

19. 6. 2012 18:22
Před 145 lety byl zabit mexický císař Maxmilián

a?

1 0
možnosti

ivahut

20. 6. 2012 10:43
Re: Před 145 lety byl zabit mexický císař Maxmilián

Ježíši, zas jeden nejchytřejší. Když mě něco nezjímá, tak to nečtu a naopak. A rozhodně necítím potřebu vyventilovat se na diskusích... Karma za zajímavý článek!!!

0 0
možnosti

Romale Shalom

19. 6. 2012 17:30
Vynikající článek

A je vidět, že USA mají s rozvracením cizích států bohaté zkušenosti již od pradávna.

4 0
možnosti

Mordred_

19. 6. 2012 18:07
Re: Vynikající článek

od jakého pradávna? Takže u USA to vadí, u Francie, která si v té době rozvracela státy mnohem lépe a radostněji, to nevadí?

0 0
možnosti

JaromírP.

19. 6. 2012 17:03
Vynikající článek, karma

R^ Škoda jen, že za podobné články se vysoké karmy nedávají

5 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3842x
Blog na iDnes.cz mám už nějakých pár let, ale v poslední době píšu jen tu a tam, když se sejde nápad a trocha času, což nebývá zas tak často.
Zabývám se grafickým designem a tvorbou internetových stránek, rád fotím, kreslím a maluju. Budu rád, když se podíváte na mé internetové portfolio, případně na galerii mé tvorby na deviantArtu. Provozuji web www.angrenost.cz, zabývající se světem J. R. R. Tolkiena, včetně encyklopedie, slovníku, ilustrací, diskusního fóra a dalšího. Jsem autorem webu Promonarchii.cz, která si klade za cíl představit myšlenku monarchie jako zcela moderního systému, který může i v současnosti nabídnout mnoho předností v porovnání s republikou.
Jsem členem politické strany Koruna Česká a občanského sdružení Campamento '99