Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J53a87n 28V63e10s92e25l31ý

6. 8. 2013 14:40

Kazdá vláda, která nezískala důvěru vládla až do té doby, než se jiná vláda ujala svého úřadu.

Dokonce každá vláda, které byla vyslovena přímo a jesně nedůvěra (což je silnější varianta, než jen nezískat důvěru), vládla do té doby, než byla jmenovaná vláda

další.

Tak chápejte slova "každého předsedy vlády". Vládnout se dá, i když jste bez důvěry, dokonce i když jste v demisi... :-)

0 0
možnosti
PJ

P72e78t48r 30J21a54r70o59š

6. 8. 2013 12:29

Co mi vsak take nejde na rozum, proc se tady temer vsichni opiraji do Rusnoka se Zemanem, a nikoliv do parlamentnich stran, ktere v soucasne dobe svoji necinnosti tem dvoum hraji do karet. Argumentace, ze by je Zeman ani pak nepoveril sestavenim vlady mi prijde zcestna.

CSSD i koalice, misto rozpusteni snemovny tise doufaji v to, ze kdyz nedaji mandat teto vlade, mohou i ony bez nutnosti novych legitimnich voleb opet usilovat o sestaveni vlady. Hlavne drzet koryta az dokonce. Priste uz by se to nemuselo povest, podle toho co nam nevyzpytatelny volic ukazal pri minulych volbach.

1 0
možnosti

vždyť má Rusnok pravdu, Topolánek taky nepotřeboval důvěru k tomu, aby vládl čtyři měsíce... politickou zvyklostí by tedy mělo být dát premiérovi čas dostatečný k tomu aby při druhém jmenování měl zajištěn dostatek přeběhlíků, nebo by se snad tato zvyklost měla měnit z důvodu že nejde o premiéra pravicového?

3 2
možnosti
PJ

P15e82t13r 94J31a95r69o36š

6. 8. 2013 11:54

Ano. Opravdu mi to prijde jako kdyz zlodej krici "chytte zlodeje"

1 0
možnosti
VB

Když těžko ponechat u moci vládu, kde sekretářka šéfuje vojenské kontrarozvědce. Sakra na to se už zapomnělo ? To by tady mělo zaznít. To je takový průšvih, že nestačí jen vyměnit předsedu vlády a jede se dál. Vemte si třeba současné zavírání velvyslanectví USA po světě - myslíte, že by nám někdo předal info o útoku na naši ambasádu ? Aby prozradil zdroj nějaké sekretářce ? Konzervativci a pravice by na toto měli být obzvlášť citliví... Navíc jen poslanecká imunita zachránila 3 exposlance od soudního procesu, 101 byla deklarovaná 2 hodiny před jmenováním Rusnoka atd. atd. Váš článek vytváří jakousi virtuální realitu že jsme v normálně fungujícím státě a někdo se ho snaží bourat.

4 1
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3842x
Blog na iDnes.cz mám už nějakých pár let, ale v poslední době píšu jen tu a tam, když se sejde nápad a trocha času, což nebývá zas tak často.
Zabývám se grafickým designem a tvorbou internetových stránek, rád fotím, kreslím a maluju. Budu rád, když se podíváte na mé internetové portfolio, případně na galerii mé tvorby na deviantArtu. Provozuji web www.angrenost.cz, zabývající se světem J. R. R. Tolkiena, včetně encyklopedie, slovníku, ilustrací, diskusního fóra a dalšího. Jsem autorem webu Promonarchii.cz, která si klade za cíl představit myšlenku monarchie jako zcela moderního systému, který může i v současnosti nabídnout mnoho předností v porovnání s republikou.
Jsem členem politické strany Koruna Česká a občanského sdružení Campamento '99