Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Snaha o koridor k Juhošům byla obnovena i po druhé válce, když si Československo snažilo po ztrátě Zakarpatské Rusi dělat územní nároky na Maďarsko. bylo to ale tak průhledně propagandisticky podáno, že nápad mocnosti típly již v zárodku.

Já jsem si myslela , že to byl čistě nápad po druhé válce, ale díky autorovi vidím, že je staršího data.

Jinak díky za článek. Dobře napsáno. R^

0 0
možnosti
Foto

Koně za království! :-)

0 0
možnosti
AK

At byla 1. Svetova valka jakakoliv, tak pred rokem 1918 bylo naposled, kdy v nasich zemich davaly veci smysl. Od te oby co jsme se jakoby trhli nemame nic nez politicky, ekonomicky, moralni, duchovni a buhvi jeste jaky upadek. V zadnem pripade jsme nic neziskali ba naopak. Nacionalismus u nas kvete, nerespektujeme svoji historii, sve zeme, necekejme tedy zadne vysledky. Jsme umely stat.

0 0
možnosti
JN

J12o51s74e68f 63N34o72v75a52k

14. 10. 2014 18:29

jen dobova vabnicka pro tehdejsi monarchisty.mimochodem a ) stareho rakouska je opravdova skoda b) monarchii v podobe "ceskeho carstvi" nedilne spojeneho s ruskem navrhovala dobova popularni postava kramar.

0 0
možnosti
LN

..dovedu si představit...že bych byl občanem C a K monarchie....

3 0
možnosti
Foto

Vždycky jsem si myslel, že republikou jsme se stali proto, že bylo třeba "někam uklidit" Masaryka, protože na premiérské křeslo si dělali zálusk jiní. Ostatně i prvotní prohlášení čs. národního výboru mluvilo výhradně o "státě" a první zákon státu říkal, že o formě bude teprve rozhodnuto. Stát v navrhovaných hranicích s koridorem k jihoslovanům by byl ještě nestabilnější (delší hranice k obraně), dynastie by nebyla legitimní, takže by nebylo oč stát.

4 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3842x
Blog na iDnes.cz mám už nějakých pár let, ale v poslední době píšu jen tu a tam, když se sejde nápad a trocha času, což nebývá zas tak často.
Zabývám se grafickým designem a tvorbou internetových stránek, rád fotím, kreslím a maluju. Budu rád, když se podíváte na mé internetové portfolio, případně na galerii mé tvorby na deviantArtu. Provozuji web www.angrenost.cz, zabývající se světem J. R. R. Tolkiena, včetně encyklopedie, slovníku, ilustrací, diskusního fóra a dalšího. Jsem autorem webu Promonarchii.cz, která si klade za cíl představit myšlenku monarchie jako zcela moderního systému, který může i v současnosti nabídnout mnoho předností v porovnání s republikou.
Jsem členem politické strany Koruna Česká a občanského sdružení Campamento '99