Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Velice vtipně a dobře napsanéR^R^R^R^. Doufám, že si to zeman přečte.

1 0
možnosti
JB

Náhodou, já mám pro autora jen slova chvály. Doufám, že to dají přečíst Zemanovi, je to napsáno vtipně a pravdivě (pokud mohu při svých chabých znalostech posoudit). R^

5 0
možnosti
TT

Tak to jsem nedočetl. Jelito má imho vydávat praskavé zvuky z pekáče, a ne zvuky podobné řeči z orgánu podobnému ústům. Rv:-P

0 7
možnosti
JR

J48a46n 79R79á56ž

2. 6. 2015 22:37

Taková byla doba, kde se považovalo normální, že fanatici pod praporem s kalichem upalovali mnichy a barbarský ničili kulturní skvosty v klášterech, zámcích a dobytých městech. A na druhé straně jiní fanatici pod prapory s křížem upalovali i věšeli na stromy vyznavače kalicha a vyvražďovali i ženy s dětmi v obcích, kde vyznávali učení Mistra Jana.

Je to součást historie nejenom naší České, ale i součást historie křesťanské Evropy. A historie se nemá ani přikrášlovat, ani zapírat nebo pozměňovat. Což s oblibou my Češi děláme.

6 0
možnosti
PL

Když si přečtu ty komentáře pod článkem tak mne napadá jediné - nejdiskriminovanější skupinou v Česku jsou katolíci. Proč katolictví tak nenávidíte? Co Vám udělalo? Uvědomte si, že většina postav naší historie byli katolíci a naše země stojí hlavně na katolické tradici. Je velmi smutné, že takový odkaz našich předků, jakým katolická církev bezesporu je, zavrhujete a útočíte na něj.

14 1
možnosti
TT

Když se podíváš na "lásku" k Římu, mělo by ti dojít, že naše země na katolické tradici nestojí. To, že byli lidi katolíci, byla povinnější povinnost než docházka do pionýra, tak si dej chladivej vobklad.

1 10
možnosti
AS

A18d71a68m 70S76t16a22v29a

2. 6. 2015 17:53

Autore, vy tu pletete pátý přes devátý!

3 7
možnosti
Foto

Upálili ho na hranici - a dlouho, předlouho trvalo než došlo k jeho očištění (Stovky let)...  A dnes?  Pilátovo  "mytí si rukou" nad jeho mučednickou smrtí  po ostudném kostnickém koncilu. A teď by si ho, i  jeho odkaz, chtěla  katolická církev málem přivlastnit. A pozdější husitské bouře? Ty byly důsledkem, nikoliv příčinou - katarze... ;-€ Nepřesvědčivé, pane autore!  A co násilná rekatolizace po Bitvě na Bílé hoře 1620 - a co všechno způsobila?  Vzpomeňme i J. A. Komenského - a všech těch exulantů, kterým byl zkonfiskován majetek a oni byli vyhnáni ze země. Pošpinit se dá snadno všechno, i památka čestného muže, a kněze,  jako byl Mistr Jan Hus. Rv

11 5
možnosti
JC

Váš výkřik je pozoruhodně nezasvěcený. Jan Hus nebyl nijak "očištěn". Verdikt, že je kacíř (heretik), zůstává v platnosti i po přezkoumání procesu na příkaz Jana Pavla II. Zejména jeho učení o predestinaci je s katolicismem neslučitelné.

9 0
možnosti
MP

_V kalichu je ale mešní víno ! ne becher !

5 4
možnosti
LR

Vždy znovu a znovu mne fascinuje, jak lidé, jinak se jevící býti inteligentními, jsou schopni věřit na nesmysly jako je katolický trojbůh a eucharistii = symbolický rituální kanibalismus.

5 11
možnosti
MP

A mě vždycky překvapuje, jak jak lidé, jinak se jevící býti inteligentními, jsou schopni zasahovat kritizovat a navážet se do jiných i do tak intimní a niterné oblasti, jakou víra bezpochyby je....

12 1
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3842x
Blog na iDnes.cz mám už nějakých pár let, ale v poslední době píšu jen tu a tam, když se sejde nápad a trocha času, což nebývá zas tak často.
Zabývám se grafickým designem a tvorbou internetových stránek, rád fotím, kreslím a maluju. Budu rád, když se podíváte na mé internetové portfolio, případně na galerii mé tvorby na deviantArtu. Provozuji web www.angrenost.cz, zabývající se světem J. R. R. Tolkiena, včetně encyklopedie, slovníku, ilustrací, diskusního fóra a dalšího. Jsem autorem webu Promonarchii.cz, která si klade za cíl představit myšlenku monarchie jako zcela moderního systému, který může i v současnosti nabídnout mnoho předností v porovnání s republikou.
Jsem členem politické strany Koruna Česká a občanského sdružení Campamento '99