Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

LenkaW

21. 10. 2011 13:25
Vynikajici clanek, zajimava fakta

Malokdy se vidi rozumny nazor na udalosti v Lybii, nezaslepeny pro jednu nebo druhou stranu. Jak uz tu bylo psano, lidi vetsinou budto oslavuji pad Kaddafiho rezimu a raduji se z toho, jaka uzasna svobodna demokracie ted prijde, anebo vidi za vsim jenom imperialisticke spiknuti a oslavuji Kaddafiho jako kdovijakeho genialniho vudce naroda a tvurce nadherneho socialistickeho raje, ktery mu ted to zle NATO zborilo.

Ani jeden z tech nazoru neni moc rozumny a je potreba hledat pravdu nekde mezi nimi. Tenhle clanek v tom docela zajimavy a prinasi i zajimava fakta a neobvykly pohled, ve vztahu k libyjske historii a kralovstvi. Diky! :-)

2 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

21. 10. 2011 11:55
Jen úchylný člověk má radost z lynčování

polepšete se Čadile Rv

1 0
možnosti

LenkaW

21. 10. 2011 12:04
Re: Jen úchylný člověk má radost z lynčování

Četl jste vůbec ten článek?

2 0
možnosti
VK

prezent

21. 10. 2011 9:56
Konec ,,vzteklého psa"?

Kaddáfího režim,ač kontraverzní nebyl pro většinu Libyjců utrpením.Bezplatné školství ,zdravotnictví,sociální oblast ,bydlení ap.těžko někdo kritizovat.Kdo se ptal na mímění těch spokojených s bývalou vládou plukovníka Kaddáfího?Proč má ,,řvoucí menšina"větší pravdu než ostaní obyvatelstvo ?Na jeho názor se nikdo neptal. Jaké měli představitelé EU a NATO  právo  určovat co je pro jaký stát dobré?Zachutnala jim moc určovat,co je dobré pro Srby,Afgánce,Libyjce ad.Je to snad z humanity a křesťanské lásky?Tomu uvěří snad málokdo.Ve hře jsou a vždy budou ekonomické zájmy v danných oblastech.Označit vzteklým psem by šlo i humanisty jako Sarkozy a další politici,kteří se zasloužili za humanitární bombardování již zmíněných oblastí.

1 0
možnosti

LenkaW

21. 10. 2011 13:33
Re: Konec ,,vzteklého psa

Jenze za to vdecili spis ropnemu bohatstvi nez nejake kaddafiho genialite. V podstate kazdy totalitni rezim se snazi sve obcany ekonomicky zaopatrit, bohuzel za to zaplati svobodou a po case je tim zeme privedena k ekonomickemu kolapsu. Kdyby nemeli ropu, byli by na tom o dost hur.

A ostatne povstani nezacali predstavitele EU a NATO, ale Libyjci sami. A to, jak zacali obyvatele Benghazi oslavovat hned po vyhnani kaddafiho sil, nesvedci zrovna o tom, ze by vetsina byla kdovijak spokojena...

1 0
možnosti
KK

Karolina Kolarova

21. 10. 2011 8:39
Dobře, realisticky napsané

Bohužel se obávám, že většina lidí je v názoru na válku v Libyi tak radikálně rozdělená, že je tvůj článek naštve buď proto, že si neidealizuješ Kaddáfího nebo proto, že si neidealizuješ povstalce. ;-)

2 0
možnosti
SP

kiv

21. 10. 2011 9:35
Re: Dobře, realisticky napsané

Gaddafí měl být zlikvidován ihned po Lockerbee a ne se s ním "kamarádit"  v marné  snaze   jej "zcivilizovat" dalších 35 let ... V tom je slabost současné euroatlantické společnosti: neumí říct ano, tohle je gauner, zlikvidujme jej ve vlastním zájmu jinak on zlikviduje nás ... :-/ A na tento pseudohumanistický přístup dojedeme, resp. již dojíždíme ...

3 0
možnosti
J

jendazmoravy

21. 10. 2011 8:11
Ten slovník mi něco připomíná

Nebyl jste na terminologickém školení u Josefa Visarionoviče?

1 0
možnosti
P

pouyt

21. 10. 2011 8:06
Konec Sadama,konec Kadafiho

ale vecna hrozba typu 9/11 pro vsechny loupeze naftyRv

1 0
možnosti
PJ

Hellmoon

21. 10. 2011 8:06
ano

ropa je důležitější :-/

1 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3842x
Blog na iDnes.cz mám už nějakých pár let, ale v poslední době píšu jen tu a tam, když se sejde nápad a trocha času, což nebývá zas tak často.
Zabývám se grafickým designem a tvorbou internetových stránek, rád fotím, kreslím a maluju. Budu rád, když se podíváte na mé internetové portfolio, případně na galerii mé tvorby na deviantArtu. Provozuji web www.angrenost.cz, zabývající se světem J. R. R. Tolkiena, včetně encyklopedie, slovníku, ilustrací, diskusního fóra a dalšího. Jsem autorem webu Promonarchii.cz, která si klade za cíl představit myšlenku monarchie jako zcela moderního systému, který může i v současnosti nabídnout mnoho předností v porovnání s republikou.
Jsem členem politické strany Koruna Česká a občanského sdružení Campamento '99