Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hafusak2

25. 1. 2012 12:46
Jen by to ještě chtělo podotknout,

že za jeho vlády nedocházelo u upalování čarodějů a čarodějnic, protože se víra v čarování stala překonanou a směšnou. Smutné je, že po třicetileté válce se s tím znova začalo.

0 0
možnosti

petrph

25. 1. 2012 10:21
perfektně podána, jen bych si dovolit nesouhlasit

S větou "Přestože výsledek katolicko-protestantských konfliktů byl nakonec pro

český národ příznivější, než jaká by nejspíš byla opačná alternativa .."  Pokud se totiž podíváme právě na historický vývoj protestantsky založených zemí, vidíme, že se v nich jak svoboda, tak i práva občanů  a  demokratický, hospodářský (a později technický ) rozvoj probíhal mnohem rychleji než v těch katolických. Protože, protestanství je všeobecně nábožensky tolerantnější než bigotní katolictví -a počáteční  interní   mocenské   boje mezi protestanty a katolíky v těchto státech poměrně rychle - v  řádu desetiletí utichly. Zatímco České království se pod vlivem bigotního katolictví propadlo do 200 let temna.Sice se uvádí 300 let, ale přiznejme  že obrat přineslo už  osvícenské patenty  Josefa II..

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3842x
Blog na iDnes.cz mám už nějakých pár let, ale v poslední době píšu jen tu a tam, když se sejde nápad a trocha času, což nebývá zas tak často.
Zabývám se grafickým designem a tvorbou internetových stránek, rád fotím, kreslím a maluju. Budu rád, když se podíváte na mé internetové portfolio, případně na galerii mé tvorby na deviantArtu. Provozuji web www.angrenost.cz, zabývající se světem J. R. R. Tolkiena, včetně encyklopedie, slovníku, ilustrací, diskusního fóra a dalšího. Jsem autorem webu Promonarchii.cz, která si klade za cíl představit myšlenku monarchie jako zcela moderního systému, který může i v současnosti nabídnout mnoho předností v porovnání s republikou.
Jsem členem politické strany Koruna Česká a občanského sdružení Campamento '99