Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zdeněk Žíkovecký

10. 2. 2012 17:25
Nevolte kandidáty politických stran

>V minulých parlamentních volbách se občané pokusili „vyměnit politiky“ a v nečekané míře uspěli. A je snad dnes politická kultura lepší? ...  o kandidátech jednotlivých stran stejně rozhodnou zákulisní jednání,

Kroužkování nepomohlo, protože se stejně pouze volilo mezi kandidáty vzešlými z vnitrostranického výběru.

Proto je třeba volit nikoliv osoby kandidované politickými stranami, ale někoho kandidujícího na základě sesbíraných podpisů občanů.

> jak utopit stovky milionů korun ze státní pokladny

Kdyby se na zadní stranu volebních lístků natiskly komerční reklamy, tak by to mohlo být zadarmo.

0 0
možnosti
MI

Ajetak

10. 2. 2012 14:31
Stejně můžete argumentovat i na ostatní volby

tj. jak říkáte, že minulé volby nic lepšího nepřinesly, páč ti nahoře si to stejně ošéfují po svém - volby teda zrušíme a ušetří se. Tohle znechucené odevzdání, kdy lidé jen nadávají a nic nedělají, nám moc nepomůže. Obecně více přímé demokracie má svá úskalí ale taky nabízí lidem větší vliv, angažovanost a tím i následně větší přehled o tom, co se děje.

0 0
možnosti
H

honzahoff

10. 2. 2012 12:18
Poslední odstavec

Na občana je to asi tak 65 korun. To já za tu zábavnou činnost - dvojnásobnou návštěvu volební místnosti - rád dám, za to dneska není ani lístek na Slavii. A kromě toho, členství ve volební komisi mi dá šanci si příjemným způsobem přivydělat několikanásobek. Jinak si myslím, že z přímé volby vypadne v průměru stejně problémový kandidát, jako z té nepřímé. Ale aspoň nebudou rozhodovat igelitky s milióny a kulky v obálce.

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

10. 2. 2012 11:39
Načo toľko písmen na tak nepodstatnú udalosť?

;-D

Stamilióny sú smiešne proti tomu čo sa stratí v korupcii. Ľudia si zaslúžia aspoň malú i obmedzenú možnosť zvoliť si reprezentanta. Ak si vyberú hlupáka, bude to ich voľba. Prezident má u nás príliš malé právomoci aby ste hľadal v jeho postave riziká pre ďaľší vývoj.

Akú dáva záruku oproti priamej voľbe stranícke hlasovanie a kšeftovanie? Fakt si myslíte, že naša samozvaná šľachta je výber z tej inteligentnejšej časti národa? Fakt si to myslíte?

:-P

1 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3842x
Blog na iDnes.cz mám už nějakých pár let, ale v poslední době píšu jen tu a tam, když se sejde nápad a trocha času, což nebývá zas tak často.
Zabývám se grafickým designem a tvorbou internetových stránek, rád fotím, kreslím a maluju. Budu rád, když se podíváte na mé internetové portfolio, případně na galerii mé tvorby na deviantArtu. Provozuji web www.angrenost.cz, zabývající se světem J. R. R. Tolkiena, včetně encyklopedie, slovníku, ilustrací, diskusního fóra a dalšího. Jsem autorem webu Promonarchii.cz, která si klade za cíl představit myšlenku monarchie jako zcela moderního systému, který může i v současnosti nabídnout mnoho předností v porovnání s republikou.
Jsem členem politické strany Koruna Česká a občanského sdružení Campamento '99