Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

jáša

5. 5. 2012 17:07

0 0
možnosti
VH

Totedyne

4. 5. 2012 17:42
...

Monarchie patří do středověku, novověk je charakteristický heslem francouzské revoluce "rovnost, svornost, svoboda". Teprve minulé století přineslo výrazný růst životní úrovně, poté co po 1. světové válce lidé poznali, že žít mohou bez panovníka, že není v jejich zájmu umírat a hladovět pro jejich vrtochy.

Přeji občanum tohoto státečku, aby se stali svobodnými občany s plnými občanskými právy.

0 0
možnosti
O

o-l-k-h-m-p

4. 5. 2012 19:30
Re: ...

Nezlobte se, ale srovnáváte nesrovnatelné. Výrazným růstem životní úrovně (nejen oproti válečným letům, ale i oproti první republice) argumentovali i komunisté koncem padesátých let. Ona totiž životní úroveň souvisí ani tak se společenskými změnami, jako s technickým pokrokem.

Co se týče válek či hospodářských krizí - pokud byly v 19. století důsledkem vrtochů vládnoucí vrstvy, myslíte, že dnes je tomu jinak?

Článek poukazuje na skutečnost, že vláda zodpovědného monarchy vždy bude lepší a spolehlivější, než vláda neprůhledně řízených aparátů politických stran. A z historie víme, že tomu tak je - právě v prostředí "demokratických" republik se nejvíce daří totalitnímu podhoubí.

0 0
možnosti
J

Jacare

4. 5. 2012 14:58
Es lebe die freie Republik Oberrhein!

1 0
možnosti
OKV

oldfashioned Kokodák v1

4. 5. 2012 15:46
Re: Es lebe die freie Republik Oberrhein!

so ist es:-)R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3842x
Blog na iDnes.cz mám už nějakých pár let, ale v poslední době píšu jen tu a tam, když se sejde nápad a trocha času, což nebývá zas tak často.
Zabývám se grafickým designem a tvorbou internetových stránek, rád fotím, kreslím a maluju. Budu rád, když se podíváte na mé internetové portfolio, případně na galerii mé tvorby na deviantArtu. Provozuji web www.angrenost.cz, zabývající se světem J. R. R. Tolkiena, včetně encyklopedie, slovníku, ilustrací, diskusního fóra a dalšího. Jsem autorem webu Promonarchii.cz, která si klade za cíl představit myšlenku monarchie jako zcela moderního systému, který může i v současnosti nabídnout mnoho předností v porovnání s republikou.
Jsem členem politické strany Koruna Česká a občanského sdružení Campamento '99