Diskuse

Hokejové vlastenectví

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J44o54s89e67f 37K74l26a73t

17. 5. 2015 16:24

Nikdy jsem žádnej hokej neviděl,do restaurace kde běží televize nejdu,rádio přelaďuju,na autě prápor nemám a taky žiju

0 0
možnosti

Kolik lidí na zeměkouli hraje hokej? V porovnáním s fotbalem a tenisem moc ne. Proto mi přijde úsměvné srovnávání (byť skvělé) rychlobruslařky Sáblíkové s tenistkou Kvitovou. 

A co se týká vlastenectví, nebo spíš hokejovému vlastenčení - přimlouval bych se za celoroční národní hrdost. Ta se ale musí učit ve školách a doma v rodinách. V opačném případě to bude jen stádovitost a příležitostní vlastenčení.

0 0
možnosti

Je v tom docela symbolika, že malá zemička jako ČR se - alespoň ve sportu - může rovnat zemím jako Rusko, USA, Kanadě, Německu... a jak někdo popisoval... je to trendem všude ve světě.. když Brazilci hráli doma fotbal, byly všude jen barvy Brazílie.. [>-]

3 0
možnosti

Jsme Češi. Nejsme Němci, nejsme Švédové, nejsme Američané. Tudíž, máme své způsoby, své důvody, proč vytáhnout vlajku. Nevím proč si myslet, že třeba americké či švédské vlastenectví by mělo být v něčem lepší než naše. Je to prostě mix nadšení a racionality. Někde je více nadšení, někde racionality. O nic víc nejde.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

Máte bohužel pravdu. Ale možná je to tím, že po letech, kdy se musely u příležitosti státních svátků povinně vyvěšovat sovětské a české vlajky, mají lidé k tomuto druhu vyjadřování národní hrdosti odpor.

4 0
možnosti

Nemyslím, že by se v tomto Češi příliš lišili od ostatních národů. Když Němci vyhrají fotbalové MS, zcela jistě tam také lidé vyjdou do ulic s německými vlajkami. To samé Španělé, Brazilci (ti v případě takového vítězství dokonce 2-3 dny nepracují), atd.

A ohledně těch královských svateb či královských potomků - my prostě krále ani královnu nemáme...

1 0
možnosti

Vůbec jste nepochopil smysl článku. Tady jde o to, že Češi vyjdou do ulic s vlajkami jen když vyhrajeme fotbal, nebo hokej, ale když se například slaví státní svátek u příležitosti vzniku republiky, nikoho ani nenapadne dát si českou vlajku na auto, nebo ji vyvěsit před rodinný dům. Což je v severských státech u příležitosti podobných svátků oblíbená činnost.

3 0
možnosti

Klídek, jakmile porodí Katka Zemanová, tak budou taky vlajky všude jako v UK;-D

3 0
možnosti

J60a18n 20K86v30a90p33i29l

17. 5. 2015 12:23

Ano, radujme se z úspěchů v hokeji a fanděme. Ale na druhou stranu, je nějaká událost či  osobnost mimo hokeje, kde by se mohli Češi ve své většině tak radovat a být hrdi na svůj národ?  Moc jich takových v současnosti nevidím.

2 0
možnosti

Když jenom zůstaneme u sportu, tak evidentně jsou i jiné sporty než hokej, kde dokáží naši sportovci být ještě úspěšnější než hokejisté. A zas tak málo jich není.

0 0
možnosti
Foto

To jsem ráda, že to někdo napsal a karma R^R^

Zbyl čas na uvažování PROČ tedy:

1. Je to boj kdo z koho, něco jako referendum. Vítěz, poražený, max. plichta.

2. Může se u toho řvát, kdo víc řve, je víc IN.

3. Může se fandit, milovat idoly, omdlévat, utrácet za reklamy.

Nyní klady :-) :

5. Hra má pravidla a řád.

4. Má rozhodčí (nezávislé).

3. Pravidla hry se minimálně mění.

2. Tým hraje vždy stejným směrem a za vítězství.  

1. Ty hráče to baví, diváky taky. Když hrají dobře, baví to ještě víc. Vlaječky u hokeje mně nějak vadí míň a míň :-)[>-]:-)

0 0
možnosti
Foto

PS

Tuhle jsme šli s kamarády asi 3x s vlaječkou o státních svátcích. Měli jste vidět ty udivené pohledy :-) Ale nevzdáváme to, hokej hrát neumíme [>-]

2 1
možnosti